6 porcí
- 6 podkovy ze štiky
- 100 g špeku
- 2 malé cukety
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 2 paličky česneku
- 400 g malých brambor uvařených ve slupce
- 4 cl koňaku
- 2 plechovky drcených rajčat
- 1 lžíce provensálského koření
- mletý pepř
- sůl
Cibuli nakrájíme nahrubo, cuketu a řapíkatý celer na větší kousky a špek na kostičky.
V pánvi vypečeme špek a přidáme nakrájenou zeleninu, opečeme, ochutíme provensálským kořením, podlijeme koňakem, vmícháme drcená rajčata a půlky brambor. Krátce podusíme.
Podkovy štiky opepříme a osolíme a vložíme do pekáče, poklademe zeleninovou směsí a vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme 30 až 40 minut.
Zdroj: Podkovy ze štiky pečené v zelenině; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1653-podkovy-ze-stiky-pecene-v-zelenine/ [On-line 05.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář