reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Podkovy ze štiky pečené v zelenině

6 porcí

  • 6 podkovy ze štiky
  • 100 g špeku
  • 2 malé cukety
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 paličky česneku
  • 400 g malých brambor uvařených ve slupce
  • 4 cl koňaku
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 1 lžíce provensálského koření
  • mletý pepř
  • sůl

Cibuli nakrájíme nahrubo, cuketu a řapíkatý celer na větší kousky a špek na kostičky.

V pánvi vypečeme špek a přidáme nakrájenou zeleninu, opečeme, ochutíme provensálským kořením, podlijeme koňakem, vmícháme drcená rajčata a půlky brambor. Krátce podusíme.

Podkovy štiky opepříme a osolíme a vložíme do pekáče, poklademe zeleninovou směsí a vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme 30 až 40 minut.

Zdroj: Podkovy ze štiky pečené v zelenině; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1653-podkovy-ze-stiky-pecene-v-zelenine/  [On-line 05.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.