Rozpis na 4 porce:
- 200g pohanky
- sůl
- 1 velká cibule
- 200 g anglické slaniny
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 250g brynzy
- pepř
- 4 lžíce řeřichy nebo sekané pažitky na ozdobu
Pohanku propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 300 ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Asi 3 minuty povaříme. Poté ji v zaklopeném hrnci dáme pod peřinu a 30 minut necháme bobtnat.
Na rozpáleném oleji opečeme plátky slaniny. Přidáme kostičky cibule s prolisovaným česnekem a orestujeme je. Vmícháme pohanku a necháme ji prohřát.
Nakonec do pohanky zamícháme rozdrobenou brynzu, sůl, pepř a odstavíme. Zdobíme řeřichou nebo pažitkou.
Poslední tip, trik či komentář