reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pohanka se slaninou a brynzou

Rozpis na 4 porce:

  • 200g pohanky
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • 200 g anglické slaniny
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 250g brynzy
  • pepř
  • 4 lžíce řeřichy nebo sekané pažitky na ozdobu

Pohanku propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 300 ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Asi 3 minuty povaříme. Poté ji v zaklopeném hrnci dáme pod peřinu a 30 minut necháme bobtnat.
Na rozpáleném oleji opečeme plátky slaniny. Přidáme kostičky cibule s prolisovaným česnekem a orestujeme je. Vmícháme pohanku a necháme ji prohřát.
Nakonec do pohanky zamícháme rozdrobenou brynzu, sůl, pepř a odstavíme. Zdobíme řeřichou nebo pažitkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.