Suroviny:
- 125 g ricotty
- 50 g zakysané smetany
- 8 cukrářských piškotů
- čerstvé borůvky
- lžíce třtinového cukru
- pomeranč
- lžíce nastrouhané čokolády
- hrst pistácií
- hrst lískových oříšků
- meduňka
Lískové oříšky opražíme na sucho v pánvi.
V míse prošleháme ricottu se zakysanou smetanou, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a podle chuti dosladíme třtinovým cukrem. Lískové oříšky nahrubo nasekáme, přimícháme do krému. Do pohárků nadrtíme cukrářské piškoty, zakápneme pomerančovou šťávou, do pohárů nasypeme borůvky a přidáme našlehaný krém. Ozdobíme pistáciemi, nastrouhanou čokoládou, lístkem čerstvé meduňky a cukrářským piškotem.
Zdroj: POHÁR S BORŮVKAMI A PISTÁCIEMI; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-6-dilu-rozpal-to-sefe-krok-za-krokem?special=593827 [On-line 22.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář