Pro 4 osoby si připravíme:
- 250 g vařených kuřecích prsíček
- 60 g másla
- 60 g hladké mouky
- 1 litr čirého kuřecího vývaru (nebo vývaru z kostky)
- 150 g mraženého hrášku
- 150 ml smetany
- 2 žloutky
- sůl, pepř,
- muškátový oříšek
- petrželku na ozdobení
Na bramborové nočky:
- 200 g brambor
- 30 g másla
- 1 vejce
- 2 lžíce parmazánu
- 2 lžíce polohrubé mouky
- olej
- sůl
Brambory uvaříme v osolené vodě. Zchladlé rozmačkáme s máslem. Přimícháme mouku, parmazán a vejce, vypracujeme těsto a necháme odpočinout v lednici.
Kuřecí maso nakrájíme a na lžíci másla osmažíme. V hrnci rozehřejeme zbytek másla, zasypeme moukou a orestujeme dorůžova. Jíšku zalijeme vývarem a za stálého míchání povaříme 20 minut. Přidáme rozmixovaný hrášek a povaříme 5 minut. Stáhneme z plotýnky a vmícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, dále už nevaříme.
Z bramborového těsta vykrajujeme lžičkou nočky, které opečeme a přidáme s masem do polévky.
Poslední tip, trik či komentář