- 1 svazek jarní cibulky
- 3 řapíky celeru
- po 1 svazku šťovíku kerblíku a petrželky
- 1 balíček mraženého špenátu
- 100 g neloupaných mandlí
- 80 ml olivového oleje
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 I zeleninového vývaru (z kostky)
- Sůl, pepř
- Citrónová šťáva
- 150 g kysané smetany
Cibulku a celer očistíme, nakrájíme na drobné nudličky. Bylinky omyjeme, osušíme a posekáme. Mandle spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cibuli a celer opečeme na oleji. Přisypeme mouku a krátce osmahneme. Přidáme mandle a polovinu bylinek. Zalijeme vývarem, přidáme špenát, osolíme, opepříme, ochutíme citrónovou šťávou a čtvrt hodiny vaříme. Vmícháme kysanou smetanu a vše rozmixujeme.
ZDOBTE PRAŽENÝMI MANDLEMI.
Poslední tip, trik či komentář