reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka s houbami

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 400 g dýně
  • 100 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev)
  • 100 g másla
  • 500 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíci hladké mouky
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 lžíci oleje
  • Sůl
  • mletý bílý pepř
  • bylinky na ozdobení

Z dýně nejprve odstraníme semena a rozkrájíme ji na menší díly. Ty oloupeme a dužinu nařežeme na větší kostky. Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme a na rozehřátém másle ji orestujeme.

Kostičky dýně přidáme k zelenině a zalijeme mlékem, osolíme a vaříme přibližně 30-40 minut, dokud všechna zelenina nezměkne.

Takto provařenou polévku odstavíme, necháme chvilku zchladnout a rozmixujeme do hladkého krému. Opět přivedeme k varu, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky, a vaříme zvolna 10 minut.

Mezitím si očistíme houby, pokrájíme je na plátky a opečeme na pánvi na lžíci oleje. Osolíme a tekutinu, kterou houby pustí, vydusíme. Polévku dochutíme solí a pepřem. Před podáváním do ní vložíme houby a na závěr posypeme petrželkou nebo pažitkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.