- Kostra z kuřete
- 2 mrkve
- kousek celeru
- 1 petržel
- podravka na osolení
- 1 pórek
- 2 vajíčka
- hrstička černých čínských hub
- skleněné čínské nudle
- 1/4 kg vepřové kýty
- troška solamylu
- 2 lžíce sójové omáčky
- olej na smažení
Do 1,5 l vody vložíme kuřecí kosti, mrkev, celer, petržel, podravku podle chuti a uvaříme vývar. Scedíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátečky a naložíme do nálevu, který uděláme ze 2 lžic sójové omáčky a půl lžičky solamylu. Promícháme, necháme hodinku odstát v chladnu. Pak na oleji zprudka osmahneme a vložíme do vývaru spolu s mrkví nakrájenou na nudličky a scezenými černými houbami. Žloutky vajec propíchneme a celá vejce vlijeme do vývaru, který jsme dostali na bod varu. Necháme srazit, vložíme na větší kostky nakrájený pórek, necháme ještě přejít varem a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář