reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka v tykvi

  • Tykev 4-5 kg,
  • 5 krajíčků chleba,
  • 30 dkg ementálu,
  • muškátový oříšek,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1l smetany 33%,
  • petrželka,
  • pepř, sůl

Tykev otevřeme v horní části kruhovým otvorem, vnitřek zbavíme vláken a semínek, osolíme a opepříme. Vložíme trochu osmahlého chleba a na něj vrstvu sýra, přidáme petrželku, česnek a muškátový oříšek. Tento postup opakujeme až po naplnění 3/4 tykve. Vše zalijeme smetanou a zakryjeme vrškem tykve.

Vložíme do trouby a pečeme na 180° asi dvě hodiny. Po dvou hodinách, když začne měknout, ji můžeme vyndat z trouby, odklopíme vršek a dužninu tykve promícháme s obsahem. Polévku dochutíme podle chuti a polévku servírujeme přímo z tykve.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/polevka-v-tykvi.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.