reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z čerstvého zelí

4-6 porcí:

  • 1 hlávka zelí (500-600g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule nakrájená najemno
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,251 vody nebo vývaru
  • 1 brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce mleté sladká papriky

Hlávkové zelí rozčtvrtíme, omyjeme, vyřízneme košťál a nakrouháme na nudlicky. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vsypeme cibulku a necháme ji zesklovatět.Zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku. Vlijeme vodu nebo vývar, osolíme,opepříme,přidáme koření, prošleháme a uvedeme do varu.
Vaříme asi 10 minut, potom přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nastrouhanou syrovou brambor u a vaříme na mírném ohni za občasného míchání,dokud zelí nezměkne.
Nakonec vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Na zbylé lžíci tuku krátce zpěníme mletou papriku a ihned jí přelijeme porcí hotové polévky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.