Ingredience
- červená čočka (bio kvalita) 300 g
- mrkev 100 g
- řapíkatý celer 50 g
- česnek 25 g
- cibule šalotka 60 g
- zázvor 50 g
- rajčata 100 g
- olivový olej 30 ml
- koření tandoori masala 1 dávka
- chilli papričky 2 g
- čerstvý koriandr 15 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Nakrájet mrkev, řapíkatý celer, šalotku a rajčata na malé kostičky asi 5 x 5 mm. Nakrájet česnek, chilli a zázvor na minikostičky cca 1 x 1mm.
2. Ohřát v hrnci olivový olej a postupně přidávat mrkev, řapíkatý celer, šalotku. Po chvíli česnek, zázvor a chilli. Nakonec rajče bez jader a suchou červenou čočku (nemusí se namáčet). Restovat minutu a pak zalít vodou a vývarem. Přidat koření tandoori masala.
3. Vařit nejméně čtvrt hodiny, dokud čočka nebude měkká. Dochutit solí, pepřem a teprve nyní přidat lístky čerstvého koriandru.
Zdroj: Polévka z červené čočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-cervene-cocky [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář