reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Masopustní perník se sušeným ovocem

Ingredience:

  • 200 g směsi sušeného ovoce (datle, fíky, meruňky, rozinky, brusinky)
  • 1 dl rumu na namočení
  • 400 g polohrubé mouky
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžičky zažívací sody
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • čerstvě drcené koření (hřebíček, badyán, nové koření)
  • lžička mleté skořice
  • špetka soli
  • citronová kůra
  • ¼ l mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce

máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáče
přepuštěné máslo s rumem na potření
meruňková marmeláda na potření a šlehačka na podávání

Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky a nejlépe přes noc necháme namočené v rumu.

Ve větší míse smícháme prosátou mouku, cukr, zažívací sodu, kakao, koření, citronovou kůru, špetku soli, přilijeme mléko, olej a přidáme vejce. Vše společně důkladně promícháme, vmícháme scezené sušené ovoce a vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

Po upečení ještě teplý perník potřeme přepuštěným máslem s rumem.

Necháme vychladnout, poté prořízneme na dva pláty, potřeme marmeládou, opět slepíme, krájíme na porce a podáváme se šlehačkou.

Zdroj: Masopustní perník se sušeným ovocem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1223 [On-line 16.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.