reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová plec na česneku s majoránkovými kroupami a žampiony

4 porce

Vepřová plec

  • 1 kg vepřové plece
  • 20 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • 0,5 dl oleje
  • mletý pepř
  • sůl

Vepřovou plec částečně prokrojíme a do masa vetřeme nahrubo utřený česnek se solí, opepříme a svážeme motouzem do původního tvaru.

Maso prošpikujeme klínky zeleniny, svrchu osolíme, opepříme a necháme v lednici přes noc odležet.

Druhý den maso hodinu před pečením vyjmeme z lednice a poté ho vložíme do vyhřáté trouby na 250 °C, zapečeme 15 minut, teplotu zmírníme na 130 °C a pečeme 1,5−2 hodiny doměkka a dozlatova.

Podle potřeby během pečení podléváme horkou vodou.

Kroupy

  • 2 lžíce sádla
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g vařených ječných krup
  • 1 dl smetany na šlehání
  • sušená majoránka
  • mletý pepř
  • sůl

Na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme plátky česneku, osmahneme, vložíme kroupy, podlijeme smetanou, dochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí.

Žampiony

  • 12 malých žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl

Omyté a okapané žampiony opečeme na másle, dochutíme drceným kmínem a solí.

Zdroj: Vepřová plec na česneku s majoránkovými kroupami a žampiony; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1222 [On-line 16.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.