reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Přírodní vepřový karbanátek se zeleninou nakyselo

4−6 porcí

Karbanátky

  • 1 kg mleté vepřové plece
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • hrst plocholisté petrželky
  • 4 cl oleje na opečení cibule a česneku
  • drcený kmín
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na opečení karbanátků
  • chléb

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně opečeme na oleji dozlatova, vmícháme nasekanou petrželku a odstavíme. Ještě teplé důkladně promísíme s mletým masem a kořením. Tvarujeme placičky a zvolna je pečeme na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podáváme se zeleninou nakyselo a doplníme chlebem.

Zelenina nakyselo

  • 200 g mrkve
  • 200 g celeru
  • 200 g kořenové petržele
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 dl vody
  • 2 dl octa
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček celého pepře
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • sůl

Mrkev, celer a petržel nakrájíme na větší kousky – klínky nebo hranolky.

V hrnci rozpustíme cukr na světlý karamel, který zalijeme vodou a octem a za míchání přidáme koření a vložíme zeleninu. Zeleninu uvaříme na skus, nesmí být rozvařená.

Poté odstavíme a necháme vychladit. Podáváme ke karbanátku.

Zdroj: Přírodní vepřový karbanátek se zeleninou nakyselo; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1221 [On-line 16.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.