reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z červené čočky

Ingredience

  • červená čočka (bio kvalita) 300 g
  • mrkev 100 g
  • řapíkatý celer 50 g
  • česnek 25 g
  • cibule šalotka 60 g
  • zázvor 50 g
  • rajčata 100 g
  • olivový olej 30 ml
  • koření tandoori masala 1 dávka
  • chilli papričky 2 g
  • čerstvý koriandr 15 g
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Nakrájet mrkev, řapíkatý celer, šalotku a rajčata na malé kostičky asi 5 x 5 mm. Nakrájet česnek, chilli a zázvor na minikostičky cca 1 x 1mm.
2. Ohřát v hrnci olivový olej a postupně přidávat mrkev, řapíkatý celer, šalotku. Po chvíli česnek, zázvor a chilli. Nakonec rajče bez jader a suchou červenou čočku (nemusí se namáčet). Restovat minutu a pak zalít vodou a vývarem. Přidat koření tandoori masala.
3. Vařit nejméně čtvrt hodiny, dokud čočka nebude měkká. Dochutit solí, pepřem a teprve nyní přidat lístky čerstvého koriandru.

Zdroj: Polévka z červené čočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-cervene-cocky [On-line 22.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.