6 porcí
- 1 cibule
- 600 g červené řepy
- olej
- 1 lžička fenyklu
- 1 lžička anýzu
- sušený tymián
- voda
- 2 stroužky česneku
- špetka chilli
- sůl
- pár kapek jablečného nebo vinného octa
- 2 dl zakysané smetany
- plocholistá petrželka a pažitka
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.
Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.
Zdroj: Polévka z červené řepy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1184 [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář