reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z červené řepy

6 porcí

  • 1 cibule
  • 600 g červené řepy
  • olej
  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička anýzu
  • sušený tymián
  • voda
  • 2 stroužky česneku
  • špetka chilli
  • sůl
  • pár kapek jablečného nebo vinného octa
  • 2 dl zakysané smetany
  • plocholistá petrželka a pažitka

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na oleji, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.

Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.

Zdroj: Polévka z červené řepy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1184 [On-line 05.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.