- 1,3 kg dýně
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2-3 jablka
- 2,5 cm kořene zázvoru
- šťáva z 1/2 citronu
- 45 g másla
- 1 lžíce kari
- 1 litr kuřecího vývaru
- 4 lžíce jablečného džusu
Cibuli, česnek a zázvor nejprve oloupeme. Z dýně odstraníme zrníčka a vlákna, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na 2 cm velké kousky. Oloupaná a vykrájená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a kari. Smažíme 2-3 minuty, přidáme dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a za občasného míchání vaříme na mírném ohni.
Poslední tip, trik či komentář