reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z dýně a jablek

  • 1,3 kg dýně
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2-3 jablka
  • 2,5 cm kořene zázvoru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 45 g másla
  • 1 lžíce kari
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 4 lžíce jablečného džusu

Cibuli, česnek a zázvor nejprve oloupeme. Z dýně odstraníme zrníčka a vlákna, vyřízneme dužinu a nakrájíme ji na 2 cm velké kousky. Oloupaná a vykrájená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citrónovou šťávou. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek, zázvor a kari. Smažíme 2-3 minuty, přidáme dýni, jablka a dochutíme. Přilijeme vývar a za občasného míchání vaříme na mírném ohni.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.