- 3 brambory
- 200 g fazolových lusků
- polévková kořenici směs (např. Podravka)
- slanina
- pepř
- černý celý
- sůl
- ocet
- cukr
- máslo
- hladká mouka
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit zvlášť. Fazolové lusky zbavíme konců, nakrájíme na drobná kolečka a dáme také vařit. Jakmile je zelenina měkká, slijeme vše dohromady. Ve vedlejším kastrůlku osmažíme na velmi drobné kostičky nakrájenou slaninu, zaprášíme moukou, přilijeme vodu a vytvoříme jemnou jíšku, kterou nalijeme do polévky. Necháme povařit, ochutíme solí, pepřem a můžeme přidat také cukr a ocet.
Podáváme se zakysanou smetanou a popřípadě s koprem.
Chělo by to více receptů z těch lusků. Teďka je spousta fazolí, tak by to chtělo ty jídla obměňovat…
Zdravíme čtenáře!
Recepty se průběžně doplňují, na Vaši žádost byly přidáni přednostně další recepty s fazolemi a fazolkami. Přejeme Vám dobrou chuť.