reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z hrášku a salátu

Na 4 porce potřebujeme:

  • 1 lžíci olivového oleje,
    6 jarních cibulek pokrájených,
    500 g zeleného hrášku (mraženého nebo čerstvého),
    sušený nebo čerstvý kopr,
    zeleninový vývar,
    200 g listového salátu

Omeleta:

  • 3 bílky,
  • 1 žloutek,
  • sůl, pepř,
  • petržel

V hrnci zahřejeme olej a orestujeme na něm jarní cibulky. Přidáme hrášek, zalijeme vývarem a dochutíme koprem. Necháme provařit. Pak sundáme z ohně a vložíme listy špenátu. Ty necháme jen zavadnout a pak polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme.

Bílky a žloutek rozšleháme. Osolíme a opepříme. Vlijeme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Na povrch nasypeme petržel a omeletu opečeme.

Pak ji stočíme, nakrájíme a podáváme s polévkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/polevka-z-hrasku-a-salatu-3-5-2010-2.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.