Na 4 porce potřebujeme:
- 1 lžíci olivového oleje,
6 jarních cibulek pokrájených,
500 g zeleného hrášku (mraženého nebo čerstvého),
sušený nebo čerstvý kopr,
zeleninový vývar,
200 g listového salátu
Omeleta:
- 3 bílky,
- 1 žloutek,
- sůl, pepř,
- petržel
V hrnci zahřejeme olej a orestujeme na něm jarní cibulky. Přidáme hrášek, zalijeme vývarem a dochutíme koprem. Necháme provařit. Pak sundáme z ohně a vložíme listy špenátu. Ty necháme jen zavadnout a pak polévku rozmixujeme. Osolíme a opepříme.
Bílky a žloutek rozšleháme. Osolíme a opepříme. Vlijeme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Na povrch nasypeme petržel a omeletu opečeme.
Pak ji stočíme, nakrájíme a podáváme s polévkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/polevka-z-hrasku-a-salatu-3-5-2010-2.html
Poslední tip, trik či komentář