reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z kapra

Na rybí vývar:

  • hlava a všechny odřezky z kapra,
  • 1 mrkev,
  • 1/4 celeru,
  • 2 kořenové petržele,
  • 1 lžička celého černého pepře

Na polévku:

  • 2 lžíce másla,
  • 2 lžíce nakrájené šalotky,
  • 1 lžíce hladké mouky,
  • 100 ml bílého vína,
  • 1 l rybího vývaru,
  • sůl,
  • pepř,
  • muškátový oříšek,
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
  • 1 řapík celeru,
  • uvařené maso z ryby,
  • 100 ml smetany.

Nejdříve dáme vařit rybí vývar. Do hrnce s vodou vhodíme hlavu, kosti a odřezky z kapra. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, celý pepř a necháme přijít do varu. Od tohoto momentu vaříme 30 minut. V průběhu varu sbíráme sražené bílkoviny. Pak vývar scedíme a obereme rybí maso.

Do druhého hrnce dáme máslo a orestujeme šalotku. Přidáme mouku, zarestujeme. Vlijeme víno a vyvaříme ho. Vlijeme rybí vývar, přidáme muškátový oříšek, pepř a za stálého míchání necháme provářet. Nakrájíme si kořenovovu zeleninu a řapík na kostičky. Rybí maso lehce pokrájíme. 5 minut před dokončením polévky přídáme do hrnce nakrájenou zeleninu, maso z ryby, smetanu a krátce provaříme.

Zdroj: Tescoma s chutí TV Nova http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/polevka-z-kapra-2-6-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.