reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z mušlí

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 ks svatojakubských mušlí,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 8 ks čerstvých krevet,
  • 2 lžíce másla,
  • 1 šalotku,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 2 stroužky česneku,
  • 3 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 dcl bílého vína,
  • rybí vývar,
  • 8 ks mušlí slávek,
  • 1 malý pórek,
  • 1/2 svazku pažitky,
  • 2 lžíce posekané petrželky.

Svatojakubské mušle rozpůlíme, osolíme a opepříme. Do hrnce vlijeme olivový olej, zahřejeme ho a svatojakubské mušle na něm opečeme. Pak je z oleje vyndáme. Ve stejném hrnci opečeme krevety a také je vyndáme.

V hrnci rozpustíme máslo a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme tymián, podrcený česnek, rajčatový protlak a krátce zarestujeme. Zalijeme vínem a za stálého míchámí svaříme. Přilijeme rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut. Pak přidáme slávky a pórek nakrájený nadrobno a vaříme asi 4 minuty.

Nakonec vsypeme posekanou pažitku a petržel. Vložíme opečené svatojakubské mušle a krevety a servírujeme.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/polevka-z-musli-10-11-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.