- mleté libové hovězího maso 500 g
- vejce 2 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- kadeřavá petrželka 1 hrst
- strouhaný parmazán 100 g
- plátky bílé veky 4 kusy
- mléko 300 ml
- panenský olivový olej 2 lžíce
- půlka žluté papriky 1 kus
- česnek 2 stroužky
- půl plechovky loupaných rajčat 1 kus
- feferonka 1 kus
- balsamikový ocet 1 lžíce
- cukr 1 špetka
Jemně namleté maso osolíme, opepříme, přidáme namočené a vyždímané pečivo, zakápneme panenským olejem a smícháme s vejci. Přidáme jemně nasekanou kadeřavou petržel a strouhaný parmazán a vše důkladně promísíme. Potom tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm, které smažíme do zlatova na řepkovém oleji.
Omáčku na namáčení vytvoříme z rozmačkaných loupaných rajčat v konzervě, prolisovaného česneku, nasekané půlky feferonky, lžíce balsamikového octa a trošky cukru – podle chuti. Podáváme napíchnuté na párátku se čtverečkem žluté papriky na ozdobení a s omáčkou.
Zdroj: Polpetine di carne; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polpetine-di-carne [On-line 7.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář