reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polpetine di carne

  • mleté libové hovězího maso 500 g
  • vejce 2 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka
  • kadeřavá petrželka 1 hrst
  • strouhaný parmazán 100 g
  • plátky bílé veky 4 kusy
  • mléko 300 ml
  • panenský olivový olej 2 lžíce
  • půlka žluté papriky 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • půl plechovky loupaných rajčat 1 kus
  • feferonka 1 kus
  • balsamikový ocet 1 lžíce
  • cukr 1 špetka

Jemně namleté maso osolíme, opepříme, přidáme namočené a vyždímané pečivo, zakápneme panenským olejem a smícháme s vejci. Přidáme jemně nasekanou kadeřavou petržel a strouhaný parmazán a vše důkladně promísíme. Potom tvoříme kuličky o průměru asi 2 cm, které smažíme do zlatova na řepkovém oleji.

Omáčku na namáčení vytvoříme z rozmačkaných loupaných rajčat v konzervě, prolisovaného česneku, nasekané půlky feferonky, lžíce balsamikového octa a trošky cukru – podle chuti. Podáváme napíchnuté na párátku se čtverečkem žluté papriky na ozdobení a s omáčkou.

Zdroj: Polpetine di carne; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polpetine-di-carne [On-line 7.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.