reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomalu pečená nadívaná krůta

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 5 kg – krůta
  • 160 g – máslo
  • 200 g – slanina

Nádivka

  • 300 g – kuřecí játra
  • 200 g – vařené a nasekané jedlé kaštany
  • 1 svazek – bylinky dle chuti – nejlepší je kombinace tymiánu, estragonu a šalvěje
  • 4 kusy – šalotka
  • 1 kus – pórek
  • 100 ml – mléko
  • 50 g – máslo
  • 6 kusů – vejce
  • 200 ml – koňak nebo brandy

Do velkého hrnce dáme vepřové uzené koleno, přidáme bobkové listy, nové koření a vše zalijeme necelými 2 litry vody. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a vaříme asi tři hodiny. Jakmile je vývar hotový, maso vyndáme na prkénko a necháme vychladnout. Ve větším hrnci orestujeme na oleji slaninu spolu s nakrájenou cibulí. Odstavíme z plamene, přidáme mletou papriku a promícháme. Zalijeme vývarem z masa. Kysané zelí propláchneme (pokud nemáme rádi polévku ostrou, hodně kyselou), překrojíme na menší kousky, aby se lépe konzumovalo, a přidáme ho do vývaru. Potom přidáme houby a celou klobásu. Vaříme asi 30 minut, než bude zelí měkké. Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Z polévky vyjmeme klobásu a nakrájíme ji na kolečka. Obojí přesuneme do polévky a na závěr přidáme prolisované stroužky česneku. Zamícháme, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Kapustnicu podáváme zjemněnou lžící zakysané smetany – podle chuti

Zdroj: Pomalu pečená nadívaná krůta; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/pomalu-pecena-nadivana-kruta.html [On-line 29.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.