Ingredience
- 800 g loupané plece
- Sůl
- Pepř
- 1 svazek čerstvé majoránky
- Olej
- 50 g karotky
- 50 g petržele
- 50 g celeru
- 100 g šalotky
- 1 hlavička česneku
- 50 g žampionů
- Bobkový list
- 2 l hovězího vývaru
- 100 g másla
Maso osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. V hrnci rozpálíme olej a ze všech stran na něm opečeme maso. Šalotku a česnek mezitím nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nahrubo. Až se maso zatáhne, zeleninu k němu přisypeme.
Maso vytáhneme. K zelenině přidáme lístečky bobkového listu, olej, šalotku, máslo a nakrájené žampiony. Opepříme a přidáme další kousek másla. Vrátíme maso, zalijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme 3 hodiny při 120 stupních. Maso v průběhu pečení obracíme.
Zdroj: Pomalu pečená plec na majoránce; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2485-pomalu-pecena-plec-na-majorance/ [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář