reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomalu pečená plec na majoránce

Ingredience

  • 800 g loupané plece
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 svazek čerstvé majoránky
  • Olej
  • 50 g karotky
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 100 g šalotky
  • 1 hlavička česneku
  • 50 g žampionů
  • Bobkový list
  • 2 l hovězího vývaru
  • 100 g másla

Maso osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. V hrnci rozpálíme olej a ze všech stran na něm opečeme maso. Šalotku a česnek mezitím nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nahrubo. Až se maso zatáhne, zeleninu k němu přisypeme.

Maso vytáhneme. K zelenině přidáme lístečky bobkového listu, olej, šalotku, máslo a nakrájené žampiony. Opepříme a přidáme další kousek másla. Vrátíme maso, zalijeme vývarem a dáme do trouby. Pečeme 3 hodiny při 120 stupních. Maso v průběhu pečení obracíme.

Zdroj: Pomalu pečená plec na majoránce; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2485-pomalu-pecena-plec-na-majorance/ [On-line 26.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.