- 6 vajec
- 6 lžic práškového cukru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce mletých ořechů
- tuk a strouhanka na plech
- práškový cukr
- 6-7 středně velkých pomerančů
Krém:
- 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 200 g másla
- 150 g cukru
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme postupně žloutky a po částech cukr, mouku a ořechy. Těsto rozetřeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a opatrně upečeme ve vyhřáté troubě (asi 5-7 minut). Horký plát sesuneme na utěrku poprášenou práškovým cukrem, srolujeme, přes utěrku dáme ještě vlhkou utěrku a necháme vychladnout. Uvaříme pudink se žloutky. Máslo utřeme s cukrem a přidáme prochladlý pudink. Studené těsto rozbalíme, potřeme částí krému a doprostřed podél poklademe oloupané pomeranče, které na krajích, kde se dotýkají, trochu seřízneme. Roládu stočíme, ozdobíme krémem a kousky pomeranče. Dáme na 5 – 6 hodin odležet do chladu.
Poslední tip, trik či komentář