Potřebujeme:
- 4 filety syrového lososa
- šťávu ze 2 velkých pomerančů
- ½ citronu
- 150 ml smetany na vaření
- 150 ml bílého polosuchého vína
- olej
- 2 lžíce másla
- špetku mletého černého pepře
- sůl
Zahřejeme troubu na 250°C. V zapékacím pekáčku necháme na sporáku na oleji zprudka opéct osolené, opepřené a citronem okyselené lososové filety. Pak přidáme do pekáče na rybí filety kousky másla a podlijeme rybku pomerančovou šťávou smíchanou s bílým vínem. Pekáček dáme do trouby na 5-7 minut. Pak přilijeme do šťávy smetanu a dusíme v troubě ještě 3 minuty. Filety podáváme ozdobené tenkým plátkem pomeranče. Jako příloha se hodí „nastavované“ bramborové placky s jáhlami pečené v troubě.
Zdroj: Pomerančový losos; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pomerancovy-losos.html [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář