- cukrářské piškoty 200 g
- vanilkové pudinky 2 kusy
- kandovaná pomerančová kůra
- mléko 750 ml
- rum 100 ml
- cukr 6 lžic
- rozinky 50 g
- pomeranč na ozdobu 1 kg
Kůru a rozinky si namočíme den předem do rumu, poté vaříme asi půl hodiny na mírném ohni.
Uvaříme si hustý pudink. Formu vysteleme potravinářskou folií, na dno dáme vrstvu piškotů, které zalijeme jednou třetinou pudinku a poklademe zase piškoty.
Povařené rozinky s kůrou smícháme se zbytkem pudinku a nalijeme do formy na biskupský chlebíček. Dáme vychladit do lednice a poté nakrájíme na plátky a podáváme s kopečkem šlehačky.
Zdroj: Pomerančový řecký dezert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pomerancovy-recky-dezert [On-line 9.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář