Suroviny:
- hovězí svíčková
- brandy
- 1 dcl masového vývaru
- 1 dcl smetany
- olivový olej
- sůl
- pepř
na bramborový salát:
- brambory
- červená cibule
- olivový olej
- rozmarýn
- petržel
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.
Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.
Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.
Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.
Zdroj: POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-2-dilu [On-line 20.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář