reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM

Suroviny:

  • hovězí svíčková
  • brandy
  • 1 dcl masového vývaru
  • 1 dcl smetany
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

na bramborový salát:

  • brambory
  • červená cibule
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • petržel
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř

Ze svíčkové nakrájíme větší plátky a jemně je prohněteme prsty. Opepříme a osolíme. Pánev rozehřejeme na sucho, pak přidáme kapku olivového oleje a vložíme maso, které opečeme ze všech stran.

Jako přílohu budeme podávat bramborový salát: brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Pak přidáme nadrobno nakrájené lístky rozmarýnu, petržel, orestovaný stroužek česneku, červenou cibuli a všechno promícháme.

Biftek vyndáme stranou do mísy, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout. Pánev zalijeme troškou brandy, necháme odpařit, pak přilijeme masový vývar a povaříme. Zakápneme trochou smetany a ještě chvíli povaříme.

Na talíř nandáme biftek, přilijeme omáčku a podáváme s bramborovým salátem.

Zdroj: POŘÁDNEJ BIFTEK S OMÁČKOU Z BRANDY A SELSKÝM SALÁTEM; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-2-dilu [On-line 20.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.