4−6 porcí
- 2 menší pórky
- slunečnicový olej
- 200 g vařené čočky
- střik vinného octa
- římský kmín
- fenykl
- sůl
Očištěný pórek nakrájíme nahrubo, opečeme na oleji dosklovata, vmícháme vařenou čočku (čočku předem namočíme, vodu slijeme, zalijeme novou, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, nesolíme), zastříkneme octem, ochutíme kořením, prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší a tvarohem.
bramborová kaše
- 500 g brambor typu C
- voda
- sůl
- 150 ml mléka
- muškátový oříšek
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, poté vodu slijeme (můžeme trochu ponechat), rozmačkáme či rozšleháme. Když je bramborová hmota hladká, vešleháme horké mléko a ochutíme muškátovým oříškem.
na podávání
- 200 g měkkého tvarohuZdroj: Pórkové ragú s čočkou a muškátovou bramborovou kaší; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1662-porkove-ragu-s-cockou-a-muskatovou-bramborovou-kasi/ [On-line 29.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář