reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celerové krokety se žampionovám ragů

6−8 porcí

  • ½ l mléka
  • snítka libečku
  • 100 g másla
  • 1 malá cibule
  • 200 g celeru
  • 4 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 200 g strouhanky
  • olej na smažení
  • sůl

Mléko svaříme s libečkem a necháme zchladnout.
Na másle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme na malé kostičky nakrájený celer a opékáme na skus, poté zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme za stálého míchání mlékem, ochutíme muškátovým oříškem a solí. Hustý bešamel krátce provaříme a necháme vystydnout.
Ze zchladlého bešamelu tvarujeme malé krokety, které máčíme v rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance. Ihned smažíme v oleji dozlatova. Odkládáme na savý papír a podáváme s žampionovým ragú.

žampionové ragú

  • 50 g másla
  • 500 g žampionů
  • 100 ml bílého vína
  • hrst sekané petrželky
  • sůl

Na másle osmahneme na klínky nakrájené žampiony, zastříkneme vínem, ochutíme petrželkou a solí.

Zdroj: Celerové krokety se žampionovám ragů; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1663-celerove-krokety-se-zampionovam-ragu/  [On-line 29.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.