reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z kuřecích jater, pečivo

Suroviny

  • kmín 1,5 lžičky
  • šlehačka 200 ml
  • kuřecí játra 1 kg
  • střední cibule 1 ks
  • máslo 1 ks
  • sůl
  • česnek 3 stroužky
  • čerstvý tymián
  • sušené droždí 1/2 sáčku
  • cukr 1 špetka
  • pepř
  • paštikové koření
  • olivový olej

Pečivo:

  • hladká mouka 3 hrnky
  • sůl 1,5 lžičky

Paštika: na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek, přidáme očistěná játra, lístky tymiánu a 100 ml smetany ke šlehání. Dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří. Ochutíme solí, pepřem, případně kořením a společně se změklým máslem a zbývající šlehačkou rozmixujeme. Dáme do formy na srnčí hřbet a necháme v lednici vychladit, nejlépe do druhého dne.

Domácí chléb: v míse smícháme mouku, sůl, kmín a droždí. Dále se dají přidat škvarky, semínka atd. Vše pořádně promícháme a přilijeme hrnek a půl vody. Znovu promícháme a zakryté utěrkou necháme na teplejším místě odpočívat a kynout 8 až12 hodin. Na vál nasypeme mouku, aby těsto nelepilo, a rozprostřeme je do tvaru obdélníku dva až čtyři cm vysokého. Těsto necháme čtvrt hodiny odpočívat. Poté dáme do trouby nádobu, v níž budeme chleba péct a zapneme na 230 stupňů. Těsto mezitím přeložíme ze všech stran a necháme 30 minut odpočívat. Trouba s nádobou (kastrol s pokličkou) se nám bude mezitím vyhřívat. Po půl hodině vložíme těsto do rozpálené nádoby a zakryté pečeme 30-35 min. Poté odkryjeme a pečeme dalších 15 minut.

Zdroj: Paštika z kuřecích jater, pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kurecich-jater-pecivo-0  [On-line 01.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.