reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šulcovka

Suroviny

  • zeleninový bujon
  • kmín
  • brambory 6 ks
  • sůl
  • hotová jíška
  • olej 100 ml
  • mléko 1 l
  • velká cibule
  • sypká červená paprika
  • smetana ke šlehání 1 balení
  • vejce 3 ks
  • petrželka nebo pažitka

Brambory nakrájené na kostičky dáme vařit do osolené vody s kmínem, přidáme zeleninový bujon. Vaříme, dokud nejsou brambory poloměkké. Přilijeme mléko a nakonec zahustíme hotovou jíškou.

V kastrůlku si na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou velkou cibuli, kterou necháme zesklovatět, pak přisypeme červenou papriku a chvilku restujeme, paprika nesmí zhořknout! Přilijeme smetanu ke šlehání,necháme prohřát a přidáme do polévky.Uvaříme vejce natvrdo a přes kráječ brambor je prolisujeme do hotové polévky.Můžeme dozdobit pažitkou nebo petrželkou.

Zdroj: Šulcovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sulcovka  [On-line 01.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.