reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórkové ragú s čočkou a muškátovou bramborovou kaší

4−6 porcí

  • 2 menší pórky
  • slunečnicový olej
  • 200 g vařené čočky
  • střik vinného octa
  • římský kmín
  • fenykl
  • sůl

Očištěný pórek nakrájíme nahrubo, opečeme na oleji dosklovata, vmícháme vařenou čočku (čočku předem namočíme, vodu slijeme, zalijeme novou, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, nesolíme), zastříkneme octem, ochutíme kořením, prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší a tvarohem.

bramborová kaše

  • 500 g brambor typu C
  • voda
  • sůl
  • 150 ml mléka
  • muškátový oříšek

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, poté vodu slijeme (můžeme trochu ponechat), rozmačkáme či rozšleháme. Když je bramborová hmota hladká, vešleháme horké mléko a ochutíme muškátovým oříškem.

na podávání

  • 200 g měkkého tvarohuZdroj: Pórkové ragú s čočkou a muškátovou bramborovou kaší; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1662-porkove-ragu-s-cockou-a-muskatovou-bramborovou-kasi/  [On-line 29.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.