Suroviny
- portobello
- parmazán 1 lžíce
- sůl
- balzamikový ocet 1 lžička
- olivový olej 3 lžíce
Na salátek:
- ředkvičky
- rukola
- cherry rajčátka
- pepř
- utřený česnek
- parmazán
- sůl
- pepř
Na dresink:
- olivový olej
- balsamikový ocet
Portobella očistíme, osolíme, zalijeme olivovým olejem zhruba do 1/3 a zakápneme balzamikovým octem, nasypeme piniové oříšky a posypeme parmezánem a dáme péct do trouby při teplotě 180–200 °C na dobu cca 30 minut.
Salát omyjeme, necháme okapat, nakrájíme cherry rajčátka a ředkvičky na menší kousky, nastrouháme parmezán.
Dresink: do hmoždířku dáme olivový olej, balsamiko, sůl, pepř, a utřený česnek, vše zamícháme a vlijeme na salát.
Zdroj: Portobello s piniovými oříšky a parmazánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/portobello-s-piniovymi-orisky-parmazanem [On-line 13.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář