4 porce
- 4 hrušky
- krupicový cukr
- voda
- citronová šťáva
- 3 snítky tymiánu
- 1 smetana 33%
- 1 lžíce moučkového cukru
perníkové koření (např. zázvor, hřebíček, anýz, skořice, muškátový oříšek, badyán, nové koření)
Hrušky oloupeme a uvaříme je v cukrové várce (voda, cukr, citronová šťáva, tymián) doměkka. Ideálně vařené jsou tehdy, když do nich vpíchneme nůž a ony samovolně sjedou.
Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme s cukrem a kořením. Šleháme nejprve na nízké otáčky, postupně zrychlujeme.
Vařené hrušky vyjmeme a skrojíme jim spodní část, aby dobře stály.
Servírujeme kopeček šlehačky, do kterého vsadíme vařenou hrušku, dozdobíme snítkou tymiánu.
Zdroj: Pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1457-posirovana-hruska-v-tymianovem-sirupu-s-pernikovou-slehackou/ [On-line 21.07.2014]
Moc dobrý recept, mohu doporučit
Zdravím. Tento recept jsem vyzkoušel a mohu vřele doporučit … mělo to obrovský úspěch