reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou

4 porce

  • 4 hrušky
  • krupicový cukr
  • voda
  • citronová šťáva
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 smetana 33%
  • 1 lžíce moučkového cukru

perníkové koření (např. zázvor, hřebíček, anýz, skořice, muškátový oříšek, badyán, nové koření)

Hrušky oloupeme a uvaříme je v cukrové várce (voda, cukr, citronová šťáva, tymián) doměkka. Ideálně vařené jsou tehdy, když do nich vpíchneme nůž a ony samovolně sjedou.

Dobře vychlazenou šlehačku vyšleháme s cukrem a kořením. Šleháme nejprve na nízké otáčky, postupně zrychlujeme.

Vařené hrušky vyjmeme a skrojíme jim spodní část, aby dobře stály.

Servírujeme kopeček šlehačky, do kterého vsadíme vařenou hrušku, dozdobíme snítkou tymiánu.

Zdroj: Pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1457-posirovana-hruska-v-tymianovem-sirupu-s-pernikovou-slehackou/ [On-line 21.07.2014]

2 comments to Pošírovaná hruška v tymiánovém sirupu s perníkovou šlehačkou

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.