reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírovaná treska s hořčicovo-koprovou omáčkou

Ingredience

  • 1 filet z tresky
  • Hrubá mořská sůl
  • 300 ml bílého vína
  • 2 citrony
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 1 petržel
  • 1 menší celer
  • Celý černý pepř

Na omáčku:

  • 2 šalotky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce brandy
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 250 ml 40% smetany

Po filetu přejedeme prsty, a kde ucítíme kost, vytáhneme ji pinzetou. Poté filet nasolíme hrubou solí, aby se nám maso zatáhlo, a po půl hodině ji opláchneme. Filet si nakrájíme na porce.

Založíme si várku. Do vařící vody vhodíme nahrubo nakrájený pórek, mrkev, celer, petržel, přepůlenou cibuli a pár kuliček pepře. Za minutku vložíme kůží nahoru tresku. Vaříme těsně pod bodem varu.

Pokračujeme krájením šalotky, tentokrát najemno. Rozehřejeme si v hrnci máslo a začneme šalotku restovat. K cibuli přidáme dijonskou a celozrnnou hořčici. Zamícháme a přidáme brandy. Vyvaříme alkohol a přilijeme vývar. Zavaříme, přidáme smetanu a na závěr přisypeme nasekaný kopr. Vyndáme tresku a zbavíme ji kůže. A můžeme podávat.

Zdroj: Pošírovaná treska s hořčicovo-koprovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1734-posirovana-treska-s-horcicovo-koprovou-omackou/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.