reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát s treskou

Ingredience

  • 250 g filetu vařené tresky
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 12 malých brambůrek
  • 8 stroužků česneku
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř
  • 200 g salátu polníček
  • 1 citron
  • 4 vejce
  • 1 lžíce octa

Na dresink:

  • 4 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 lžíce kaparů
  • Česnek

Nejdříve uděláme zastřené vejce. Do vařící vody s octem lehce vlijeme rozklepnuté vejce. Tresku zbavíme kostí a natrháme ji na kousky. Brambory s chřestem nakrájíme a hned přendáme do misky. Přidáme listy polníčku, citrónovou šťávu, špetku soli a pepře. Promícháme a přidáme tresku.

Mírným plamenem si rozehřejeme olej v rendlíku. Zkontrolujeme a vyndáme zastřené vejce. Česnek nakrájíme na tenké plátky a zpěníme ho v rendlíku. Po chvilce k němu přidáme kapary. Na talíř dáme salát a do jeho středu zastřené vejce. Zakápneme vychladlým dresinkem z rendlíku a osolíme.

Zdroj: Salát s treskou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1735-salat-s-treskou/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.