reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírované vejce s omáčkou Beaujolais

Pošírovaná vejce

  • 4 čerstvá vejce
  • 1 l vody
  • 50 ml octa
  • hrst plocholisté petržele
  • čerstvě mletý pepř

Do vody v kastrolu vlijeme ocet, osolíme. Vodu přivedeme těsně pod bod varu a pomalu do ní vyklepneme vajíčka, která pomocí lžíce zabalíme – bílek obalíme kolem žloutku. Vaříme 2−3 minuty, poté vyjmeme a zchladíme.

Majonéza

  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 150 ml vína Beaujolais
  • střik červeného vinného octa

 

Do mísy vložíme žloutek, lžičku dijonské hořčice, sůl, rozmícháme a za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Vyšleháme hustou majonézu, kterou uchováme v lednici.

Víno zredukujeme na sirupovou konzistenci. Necháme zchladnout a vmícháme spolu s několika kapkami vinného octa do majonézy.

Tousty

  • 5 plátků toustového chleba
  • olivový olej

Ze 4 plátků toustového chleba vykrojíme kolečka, zbývající toust nakrájíme na kostičky. Vše opečeme na olivovém oleji dozlatova.

Servírování: Na toust položíme zastřené vejce, navrch ozdobíme majonézou, kolem toustovými kostičkami, lehce opepříme a posypeme sekanou petrželkou.

Zdroj:Pošírované vejce s omáčkou Beaujolais; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1745-posirovane-vejce-s-omackou-beaujolais//  [On-line 31.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.