reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina bábovka

Suroviny

  • polohrubá mouka 250 g
  • cukr 250 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • citrón 1 ks
  • prášek do pečiva 1 ks
  • vajíčko 4 ks
  • olej 100 ml
  • voda 100 ml
  • kakao
  • smetana ke šlehání 1 ks
  • čerstvé jahody

Smícháme polohrubou mouku, cukr, tři žloutky, olej a vodu. Uděláme si sníh ze čtyř bílků, který opatrně vmícháme do těsta, přidáme kůru z jednoho citronu, prášek do pečiva a vše řádně zamícháme. Těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao. Formu na bábovku řádně vymažeme olejem a vysypeme moukou, vlijeme nejdřív bílé těsto, poté tmavé a nakonec zbytek bílého těsta. Necháme péct 45 minut až hodinu. Po upečení vyklopíme, pocukrujeme a podáváme se šlehačkou a čerstvými jahodami.

Zdroj: Babiččina bábovka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-babovka-0  [On-line 29.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.