Potřebujeme:
- 1 filet z lososa
- kuřecí vývar
- hlávku kapusty
- 200 ml smetany
- 1 šalotku
- ½ žluté mrkve
- 1 lžíci bílého vína
- hladkou mouku, máslo
- sůl, pepř, tymián
Připravíme nálev z vody, kořenové zeleniny, citrónu, tymiánu, soli a pepře a přivedeme ho k varu. Pak ho vlijeme do nádoby na vaření v páře.
Filet z lososa osolíme a opepříme, pokapeme olejem a posypeme lístky tymiánu. Položíme na mřížku nad nálev. Zaklopíme a vaříme na páře.
Na kapustové ragú nakrájíme kapustu a šalotku. V pánvi rozpustíme máslo a orestujeme šalotku. Přidáme tymián a víno. Do pánve přidáme mouku a zalijeme vývarem. Necháme převařit. Přidáme smetanu a mrkev. Do pánve přidáme kapustu a dochutíme. Na talíř servírujeme filet ryby a kapustu.
Zdroj: Pošírovaný filet z lososa s kapustovým ragú; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/posirovany-filet-z-lososa-s-kapustovym-ragu-9-12-2014.html [On-line 13.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář