reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírovaný sumec

Ingredience

  • filety z čerstvého sumce 500 g
  • bílé víno 400 ml
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • kus celeru, mrkev, petržel 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • celý pepř 1 kus
  • koření na ryby 1 kus

na přílohu:

  • loupané topinambury 800 g
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • parmazán 100 g
  • na dýňovou pěnu:
  • mrkev 1 kus
  • máslo 1 kus
  • bílé víno 100 ml
  • rybí vývar 300 ml
  • dýňová dužnina 300 g
  • smetana 30 % 100 ml
  • sůl a pepř 1 dávka

Smícháme olivový olej a koření na ryby. Kůži sumce prořízneme a filety obalíme ve směsi oleje a koření a necháme odležet. Na pánvičku nebo do kastrůlku dáme najemno nakrájenou zeleninu, víno, špetku soli a pepře. Jakmile se to začne vařit, vložíme filety a asi 5–10 minut dusíme.
Jako přílohu vaříme oloupané topinambury se smetanou a kořením, dokud směs nezhoustne, potom necháme vychladnout a přimícháme parmazán. Směs dáme zapéct na 180 s°C asi na 10–15 minut do trouby.
Na dýňovou pěnu si na másle orestujeme jemně nakrájenou mrkev, přilijeme víno a zredukujeme. Přidáme rybí vývar a nakrájenou dýňovou dužinu. Vaříme 15 minut, potom přidáme smetanu a necháme povařit. Poté směs rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Podle potřeby můžeme zahustit máslem.

Zdroj: Pošírovaný sumec; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/posirovany-sumec [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.