reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kačeří prsíčka pečená na víně, svíčková omáčka a domácí houskový knedlík

Ingredience

  • vykostěné kachní prsa 500 g
  • menší celer, 2 mrkve, petržel, cibule 1 dávka
  • sladká smetana 1 kus
  • sůl 1 dávka
  • vývar 350 ml
  • bílé víno 100 ml
  • tymián 1 dávka
  • citron 1 kus
  • bobkové listy 1 dávka
  • nové koření 5 kuliček
  • cukr 1 dávka
  • brusinky nebo brusinkové pyré 1 dávka

na knedlík:

  • mléko 200 ml
  • hrubá mouka 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku a přidáme zbytek zeleniny, lehce osmahneme. Směs dáme do pekáče, přidáme tymián, bobkový list, kuličky nového koření a lžičku cukru. Podlijeme vývarem a přidáme deci vína. Na tuto směs dáme kačeří prsíčka, přikryjeme a dáme péct na 180 °C na 45 minut.
Poté maso vyjmeme a směs rozmixujeme v hrnci a dáme vařit. Přidáme smetanu a dochutíme citronovou šťávou.
Housky na knedlík nakrájíme na kostičky, nejlépe den předem, aby oschly. Nakrájené kostky pečiva zalejeme rozmíchaným vejcem s mlékem a necháme 20 minut odležet, v průběhu dvakrát promícháme. Potom přidáme hrst hrubé mouky, tak aby směs držela pohromadě, ale byla stále lepivá. Vytvarujeme knedlíky, které vaříme v potravinářské fólii asi 15 minut.

Zdroj: Kačeří prsíčka pečená na víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kaceri-prsicka-pecena-na-vine [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.