reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ukrajinský boršč

Ingredience

  • vepřové krkovičky 300 g
  • větší mrkev 1 kus
  • větší červená řepa 1 kus
  • sůl, pepř 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • čerstvé bílé zelí 300 g
  • plechovka rajčatového protlaku 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • polévkové koření dle chuti 1 dávka
  • rostlinný olej 1 dávka
  • zakysaná smetana 1 kus
  • brambory 3 kusy
  • zelená petržel na ozdobení 1 dávka

Vepřovou krkovičku nakrájenou na kostky dáme vařit do hrnce s vodou. Jakmile odšumí, přidáme najemno nakrájené zelí a brambory. Přidáme lžíci polévkového koření, bobkový list a necháme vařit na mírném ohni. Zvlášť uvaříme červenou řepu ve slupce.
Na větším struhadle pak nastrouháme oloupanou uvařenou červenou řepu a dáme ji na pánev se zpěněnou cibulkou a jemně nastrouhanou mrkví, osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak a zakysanou smetanu, krátce podusíme.
Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci a 10–15 minut ještě vaříme.

Zdroj: Ukrajinský boršč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ukrajinsky-borsc-1 [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.