4 porce
- 4 filety z candáta (po cca 300 g)
- 100 g listového špenátu
- sůl
- rybí vývar
Špenát spaříme v osolené vodě a zchladíme. Filety z candáta očistíme, osolíme a poklademe lístky špenátu. Vaříme nad rybím vývarem na „medium“.
řeřichová omáčka
- 330 ml bílého vína
- 330 ml 33 % smetany
- 100 ml silného rybího vývaru
- 80 g másla
- 3 vaničky řeřichy
Víno a smetanu svaříme na 1/5 objemu. Poté smícháme s redukovaným rybím fondem. Zahustíme máslem a vymixujeme s řeřichou do hladké omáčky.
příloha
- 300 g brambor typu A
- 300 g kořenové petržele
- rybí vývar na uvaření
Zdroj: Pošírovaný závitek z candáta v silné řeřichové omáčce s vařeným bramborem a petrželí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1566-posirovany-zavitek-z-candata-v-silne-rerichove-omacce-s-varenym-bramborem-a-petrzeli/ [On-line 21.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář