reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pošírovaný závitek z candáta v silné řeřichové omáčce s vařeným bramborem a petrželí

4 porce

  • 4 filety z candáta (po cca 300 g)
  • 100 g listového špenátu
  • sůl
  • rybí vývar

Špenát spaříme v osolené vodě a zchladíme. Filety z candáta očistíme, osolíme a poklademe lístky špenátu. Vaříme nad rybím vývarem na „medium“.

řeřichová omáčka

  • 330 ml bílého vína
  • 330 ml 33 % smetany
  • 100 ml silného rybího vývaru
  • 80 g másla
  • 3 vaničky řeřichy

Víno a smetanu svaříme na 1/5 objemu. Poté smícháme s redukovaným rybím fondem. Zahustíme máslem a vymixujeme s řeřichou do hladké omáčky.

příloha

  • 300 g brambor typu A
  • 300 g kořenové petržele
  • rybí vývar na uvaření

Zdroj: Pošírovaný závitek z candáta v silné řeřichové omáčce s vařeným bramborem a petrželí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1566-posirovany-zavitek-z-candata-v-silne-rerichove-omacce-s-varenym-bramborem-a-petrzeli/  [On-line 21.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.