- 1 kg hovězího masa
- 1 malý rajčatový protlak
- 3 cibule
- 3 lžičky červené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 3 lžičky majoránky
- sůl
- mletý pepř
- (chilli)
- 2 krajíčky chleba nebo suchý nastrouhaný chleba.
V hrnci osmahnemem do zlatova 2 až 3 najemno nakrájené cibule. Na ní na kostky nakrájené maso, 1/2 -1 rajčatový protlak a koření, osolíme a opepříme dle chuti, podlejeme a dusíme, dokud maso není dokonale měkké, měkký chleba zbavíme kůrky, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, lehce vaříme dokud se nerozpustí a tím omáčka zhoustne.(V případě stouhaného vysušeného chleba, vaříme chvilku jen do zahuštění). Podáváme se všemi druhy příloh a dozdobíme kolečky sirové cibule.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pravy-hospodsky-gulas-zahusteny-chlebem
Poslední tip, trik či komentář