reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pražma královská s omáčkou Café de Paris

4−6 porcí

  • 4 pražmy
  • olivový olej
  • sůl

Z ryby odstraníme šupiny a skrojíme filátka, která začistíme. Kostru a odřezky použijeme na rybí vývar.

Kůži na rybě několikrát prořízneme a zprudka ji strnou kůže opečeme na pánvi s olivovým olejem. Ke konci pečení příkon tepla snížíme na minimum, přiklopíme a necháme dopéct.

Omáčka

  • 2 žloutky
  • citronová a pomerančová kůra
  • citronová a pomerančová šťáva
  • 2 lžíce rybího vývaru
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ančovička
  • 200 g másla
  • 6 g rajčatového pyré
  • 1 lžíce plocholisté petržele
  • 1 lžíce pažitky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička kaparů
  • čerstvý estragon, tymián, kopr a rozmarýn
  • střik koňaku
  • střik madeirského vína
  • střik worcesterské omáčky
  • mletý pepř
  • špetka sladké papriky
  • špetka kari
  • špetka cajenského pepře
  • sůl

Nejprve si přichystáme všechny ingredience, které mají být nakrájené či nasekané – šalotku, česnek, ančovičku, petrželku, pažitku, kapary, estragon, rozmarýn a tymián.

Nastrouháme citronovou a pomerančovou kůru. Máslo rozpustíme.

V misce nad vodní lázní smícháme žloutky spolu s citronovou a pomerančovou kůrou i šťávou, rybím vývarem, šalotkou, česnekem a ančovičkou, šleháme a postupně přišleháváme rozpuštěné máslo. Šleháme do hustoty pudinkové konzistence a poté vmícháme ostatní ingredience v rozpisu.

Příloha

  • karotka na másle s pažitkou

Na talíř servírujeme karotku opečenou na másle smíchanou se sekanou pažitkou, porci ryby, přelijeme omáčkou a dozdobíme bylinkou.

Zdroj: Pražma královská s omáčkou Café de Paris; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1420-prazma-kralovska-s-omackou-cafe-de-paris/ [On-line 26.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.